Nyheter och träningshästar

Nyheter och träningshästar

provlopp och massage

TräningshästarPosted by equss.se Sun, June 01, 2014 22:46:58

Provlopp igen i tisdags, var med i en provstart först som gick bra trampade iväg i trav utan problem från spår 9. Hade sen spår 8 i loppet, skötte sig exemplariskt bland stökiga hästar som både stod still och åt fel håll, men efter säkert 25 varv i volten fick dom i väg starten, inga problem att hålla traven denna gången heller. Första varvet efter 1.24, Raindrop hänger med hyfsat men "tappar" aktionen efter ca ett varv så medans dom andra ökar tempot får jag bromsa henne för att inte galoppera.

I går (lördag) var vi hos Carina Gustavsson , Skårby hästkonsult, och Raindrop fick en genomgång samt massage och laser, Hon hittade framförallt två ställen som var spända: vänster "sätesmuskel" samt höger bog, detta stämmer med hur hon blir fortare trött i ena bak och tappar aktionen, hon visade några stretchövningar att göra hemma samt ett ställe att massera med linement. Raindrop ska gå lugnt imorgon men sen kan vi träna på som vanligt, hon rekomenderade ett återbesök om ca 2-3 veckor då man inte kan "göra allt" på ett tillfälle.Provlopp

TräningshästarPosted by equss.se Tue, May 27, 2014 08:11:42
Då kör vi provlopp igen ikväll, 19.00 !!!

massör ?

TräningshästarPosted by equss.se Fri, May 23, 2014 07:39:12
Har fått kontakt med en tjej som är massör och har sysslat med det länge, tyvärr har hon tid tidigast 31 maj och det är ju efter provloppet men tycker ändå att hon ska få gå igenom Raindrop för att se om hon kan hitta någon orsak till att hon spänner sig så i starten samt tappar travet sista biten, kan mycket väl vara en låsning av något slag. Får också ett bra underlag till mötet veckan efter. I går gick hon intervaller hemma och det kändes bra, händer inget oförutsett så ses vi på Åby tisdag kväll smiley

provlopp

TräningshästarPosted by equss.se Wed, May 14, 2014 21:10:38
Gårdagens provlopp gick tyvärr inte så bra , Raindrop hade spår 1 i ett 9- hästarslopp
hon trampade iväg lite osäkert så jag behövde hålla in henne lite så bakspårshästarna kom ikapp, hon blev stressad och slog upp i galopp så dom andra hann nog 600 m innan vi hittade travet igen, kändes sen fin till ca 300 m kvar då hon tappade traven litegrann. Satsar på ett nytt provlopp om 14 dagar ska oxå försöka hitta en massör som kan känna igenom henne.

Provlopp

TräningshästarPosted by equss.se Mon, May 12, 2014 21:34:20
Nu är Raindrop anmäld till provlopp imorgon 13/5 , första loppet går 19.00,
hoppas vi ses smiley

8/5

TräningshästarPosted by equss.se Thu, May 08, 2014 13:04:30
Senaste veckan har Raindrop gått intervaller hemma och lite uppmjukande longering mellan jobben, idag blev det ytterligare ett intervalljobb dock lite lungnare än vanligt då hon börjar bli ganska taggad av succesivt snabbare tider, blir ytterligare ett lite lugnare jobb innan provloppet nästa vecka.

fel datum

TräningshästarPosted by equss.se Sun, April 27, 2014 08:42:03
Ska såklart vara 13 maj ( v. 20 ) som det är planerat provlopp för Raindrop.

Hogane

TräningshästarPosted by equss.se Fri, April 25, 2014 08:32:00
Fortkörning på Hogane i Tisdags, pressade tiden på Raindrop med ytterligare en sekund per varv dvs 1.28 full väg, det märktes att hon tog ut sig ordentligt och var trött i mål, däremot gick hon själv hela vägen vilket gör det till en bra prestation av henne smiley. Det är planerat ett provlopp tisdag kväll den 20 maj då dom bara kör på jämna veckor.

Next »