Nyheter och träningshästar

Nyheter och träningshästar

snö !!!

NyheterPosted by equss.se Sat, January 18, 2014 09:41:44
Äntligen vinter och snö, hästarna är nöjda att slippa regnet och leran, och vi tvåbenta oxå. Raindrop har fått vinterskor och brodd så det är bara att köra. Fått gjort några lungnare turer denna vecka för att vänja sig vid underlaget och brodden. Men det har gjort henne gott då hon va lite stressad sista jobbet förra veckan och även lite tjockare i benen än vanligt. Men nu blir det intervalljobb varvat med lite snöpulsande, man får passa på att "styrketräna" när tillfälle ges. Kylan i snön gör också gott för benen. Ni som har facebook gå gärna in och gilla våran sida Equss.se, där kommer det ut endel kort med smiley

Kurs Hos Gunnar Schlyter

NyheterPosted by equss.se Tue, June 08, 2010 21:02:46

God dag =)

Jag vill tacka alla deltagare som var med på kursen i söndags! Det var riktigt bra lyckat, och väldigt roligt. Gunnar och Maggan vill jag tacka för sitt arangemang! Det var avspännt glad stämning och alla måste ha kännt sig väldigt välkomna. Det görde jag åtminstånde. smiley Sen var det finnt klippt gräs, fina hagar, fina hästar och toppen människor ! Jag ser verkligen fram imot nästa gång, den 18. juli. Det blir spännade och se om det har blivit några ändringar på hästar och ryttare !

Så Tack igen !

Mvh.

Kjartan

Avelsvisning

NyheterPosted by equss.se Mon, May 31, 2010 21:53:57

Nu har vi kommit hem efter att ha tittad på Avelsvisning på Strömsholm i helgen.

Det var gangska många strykningar, men ändå många hästar.

Vädret var inte det bästa man kunne önska sig på lördagen men på öpna visningen på söndag var det sol och 14 grader. Det gjorde ju dagen betydligt mycket roligare och skönt för ryttarna med. Det hadde varit roligt om Islandshäst värden kunde visa dom andra hästsporten att vi kan sköta en sån fin anläggning lika bra som dom inom Dressyr och hoppning mm. Klippa gräset, hålla ordning på halv trasiga stängsel, lite skyltar som visar folk som åker ditt första gången direkta vägen till banan mm. Det är konstigt att klaga på att intresset för visningar och tävlingar har minskat, och allt snack om att göra saker mer publik vänligt när dom i prinsip krånglar till det åt andra hållet i stället. Jag var besviken. Åker man till Strömsholm, så expekterar man ordning och reda. Det handlar om att skicka ut en bjudskap till dom andra som ser ner på vårat sport, som och att sätta viss standard. Det går inte att klaga hela tiden på att det inte går att få folk till att hjälpa. Det går om man verkligen försöker och planerar, och är ute i tid. Det är alltid samma historian, och den har blivit trött. Man måste väl kunna lära sig nått på tidigare erfarenhet och ta hand om problemet i stället för att bara skita i det. Nu för Fa... får nått hända. Detta är ingen jäv-- bonde sport längre. Snyggt och i ordning ska det vara. !!!

När det kommer till själva visningarna på hästarna, och menar jag då Ridbedömningarna, så var det väldigt kul att se. Nu är man uppdaterat som fa.. och taggad, så i dag har det varit SSSÅÅÅ kul på jobbet. Och än och igen måste jag säga att jag ville att jag hadde flera platser för flera hästar, flera timmar i dygnet och flera minuter i timmen !!

Alla hästar har gått så bra i dag, så det är bara lycka på gång.smiley

Det var allt från mig, denna gången.

Kjartan.

Kurser

NyheterPosted by equss.se Tue, May 11, 2010 22:11:18

Hej på dig smiley

Nu är sommaren nära och många har lagt fram förfrågan om kurser. Det skulle ha varit klart med datum redan i februari. Men jag har i tanken att lägga upp en Rid kurs i början av juni, och en unghäst kurs veckan efter. Om Det är någon som är intresserat, så får den samma gärna skicka ett intresse anmälan till våran e-post. Den blir inte bindande! Det är bara så jag vet på ugnifär hur många jag kan räkna med =) Ta fram vilken typ av kurs du är intresserat av.

E-post: equssislandia@tele2.se

Mvh. Kjartan

Bra söndag !

NyheterPosted by kjartan Sun, January 31, 2010 23:17:30

Dagen i dag har varit riktigt bra dag med full speckat schema. Det börjar med frukost som alla andra bra dagar. Sen var det e-posten, läsa och svara. Sen var det förbredelse innan spekulanterrna kom, fika, kort, hemsidor, kaffe mm. Men innan han jag skuta in en kund med sin häst i skoning. Det stämde ganska bra på tid. spekulanterna var väldigt trävliga och allt gick bra på den kanten. Då blev klockan 14:00 och dags för lektion men en kund. Sen en leverans med hösilage som skulle på plats och efter det så rusade vi i väg till ytterligen en kund som vi hjälper med inkörningen av hennes häst, som självklart gick bra smiley då var det ICA , film, ost. Hem fodra färdigt utegångs hästarana, bära vatten till stallet, insläpp och sen äntligen MAT, hehe!

I morgon får vi två st. praktikanter som ska vara här i TRE VECKOR. Ussh vad trötta dom stackarna kommer att bli. Räknar med många sjukdagar hehe !!

Efter jobb med hemsidan, skriveri här i bloggen samtidigt som jag har tittat färdigt på en Johan Falk film, så tycker jag att jag har varit tillräckligt duktig till att lägga mig i min säng och somna över en bra bok som jag kommer ingenstans med.

Så nu klockan 23:16 heilsar jag bort denna fina söndagen.

Mvh. Kjartan

Länge sedan

NyheterPosted by kjartan Fri, January 29, 2010 17:31:08

Hej ni alla i hop :-)

Nu äntligenHar jag lite tid och ork till att skriva lite här. Tanken var ju i början att skriva varje dag. Tidsoptimist....jag...neeeei inte alls hehe!

Mycken tid har gott i annat arbete som kundkontakt angående saluhästar, inport, och så man inte glömmer att nemna den, equss nyja hemsida är påbörjad. Den ska kunna funka för alla Webbläsare och så långt så tror jag att den gör det. Me det är tidskrävande jobb, fast rätt roligt. det är så lätt att veta hur man inte vill ha saker och ting, men när man sittar där med skärmen fraför sig och ska börja "bygga" så stoppar allt. Inget blir tillräkligt perfekt så det räcker så man är tvungen att ta lite tänk tid till. Ussh ! Men en sak kan jag nog garantera, att när den blir klar, så blir den riktigt bra =D

Tränings "dagboken" får jag ändra med. Jag hinner inte skriva för varje dag om alla hästar, så det blir vecko basserat i stället. då kan man ge lite bättre insyn i träningens framgång tror jag. Klart om ett gegnombrot kommer ska det ju fram.

Annars har allt glidit bra, hästar och människor nöjda nu i vecku slutet. Mycket roligt som väntar, och mycet jobb med. Men jag tror att den vintern är den bästa jag har varit med om, många år till baks. Lite väl kallt kanske i bland, men nu är skorstenen provtryckt ( i dag ) så snart kan vi börja verma kåken med ved i stället för enbart el. Lägre elräkning är inget dummt, eller hur.

"Nyja" bilen funkar jätte bra. Vi är SÅ nöjda med den. Man tar sig över allt utan problem. Så ska det funka. Och nu ska jag faktiskt haka på transporten och hämta en "reserv" Hösilage bal. höleveransen kommer till helgen, men vännerna i stallet vill nog ha lite i magen redan i kväll. Därför blir det inte mer i skrivit i kväll. Men i Morgon kommer jag skriva lite om träningshästarna, Spekulanterna som kommer i morgon och mer nyheter som ni får faktiskt läsa lite senare :-)

Mvh.

Kjartan

Dagens Händelse

NyheterPosted by kjartan Wed, January 13, 2010 20:59:59

Dagen har varit bra i dag, Allt har gott som det skulle trotts lång fika paus med en av våra vänner Ann-Charlott.

Det nyaste i dagens läge är att våran travhäst Sotarn (Sweepers Favore ) är anmäld till start på Axvalla på tisdag som kommer. Vilket lopp eller spor ahr vi inte fått veta än. Det blir spännande att vad som händer. I sista lopp på Åby kom han femma på lunch travet, men tideran i han lopp var snabbare än vad hästarna i V65 hadde sprungit på den dagen, så killen har kappasited. Han är ju ung och frisk så han har för hoppningsvis skadefri och ljus framtid framför sig. Får vi han en sekund snabbare så har had tider som räcker för V-75 och då börjar vi snacka pengar och eventuel Hingst framtid ? Vem vet?

Jag har fått veta att min hemsida fungerar konstigt i andra Webbläsare än Explorer, så jag kommer att göra om den i ett format som ska funka för alla. Skönt med lite extra jobb ;-) Jag bli i ändan så duktig på detta apparat som vi kallar dator, att jag kanske kan ta lite extraknäck med hemsidor hehe....eller inte hehe!

Hästarna har gått bra, och , man märker tidligt att det blir varmare, för att jag har frusit som attan i dag, fuktigt och rått har det varit i dag, så det var tur att man hadde att göra. Jag föredrar -10 framöver det här faktiskt.

Två uteboxar har vi bestämmt att vi ska bygga. Efterfrågan av platts för träningshästar har ökat så mycket att vänte listan har blivit allt större, så till att minska trycket så kan vi ta i mot ytterligen 2 hästar. Så Snart blir det mer åt det hållet jag vill och önskar.

Priset på Skoningar hos Equss har stigit upp till 1000;- kr efter årsskiftet. För dom som kommer hem till mig med hästarna blir det självklart rabatt, och platts finns för några hästar till, men utkörning för hovlageri har jag i stort sätt slutat med.

Nu börjar det bli dags att bestämma datum för rid kurser för detta året. I börjanen av februari ska skämat vara klart, så dom som är intresserade kan hålla koll på uppdateringar på hemsida där jag kommer medela när det blir klart.

Det var det för i dag.

Över och ut :-)

Kjartan

Intressant Samtal.

NyheterPosted by kjartan Tue, January 12, 2010 21:20:23

Hej,

Jag fick rätt så intressant samtal i dag från bekant nere i Kungsbacka som jag har inte hört i från på några år faktiskt.

Hon har en unghingst efter en av hingstarna som vi hadde i träning här för många år sedan. Den vill hon skicka hitt till oss, och jag måste erkänna att jag är väldigt nyfiken och längdar efter att få den hitt.

Andra nyheter finnst det väll inte. Bra dag i dag som alla andra dagar det senaste tiderna, men nu är jag väldigt trött. Träningshästarna pluss tr verkningar ute. En av dom tre hästarna var Ardenner, och dom är fan inte så lätta. mjölksyran kom direkt efter första fram hoven och mina knän började darra, dom tre återstående hovarna tok man av ren Islänsk envishet för orken var ingen överdos av direkt. Tur att den var hyffsat snäll, så det värsta han gorde var att lägga sig lite på mig, ( tack killen) när jag inte orkade hålla längre blev han mycket glad, hehe !

Sen var det bilåkning, mat lagning och nu bakar jag bröd. MMMM. Nybakat i morgon bytte. Kommer inte kunna jobba i morgon, phuff. För mätt, hehe !!

Over and out !

Kjartan

Next »